Persluchtlekkage

Persluchtlekkages beheersbaar houden.

De grootste 'energieslurper' in uw bedrijf is uw persluchtinstallatie. Gemiddeld treedt er ca. 16% energieverlies door lekkages op. Hoe eerder deze lekkages gedicht worden, hoe eerder u aanzienlijk gaat besparen op uw energiekosten.

Persluchtlekkages dichten is methodisch te werk gaan. AQMS®, zo heet de methodiek, maakt persluchtlekkages structureel inzichtelijk én zorgt voor een duidelijk beeld waar, welke reparaties zinvol doorgevoerd kunnen worden. AQMS is de afkorting van Air Quality Management System. Een betere en gebruiksvriendelijkere methodiek vindt u niet in de markt.

Altijd onder controle

Met AQMS houdt u de situatie onder controle. U kunt direct in actie komen wanneer er knelpunten in de persluchtinstallatie zitten. De kosten heeft u hiermee in eigen hand. Waar u maar wilt kunt u met AQMS de actuele stand van zaken inzien via een beveiligde internetomgeving. Met AQMS houdt u niet alleen geld in uw zak, de belasting van het milieu wordt aanmerkelijk minder.

Persluchtlekkages worden vastgesteld en in het AQMS systeem en volgens de ISO-normering - ISO 11011 (2013) vastgelegd. AQMS werkt bij alle 'gasinstallaties' zoals bij vacuüm-, stikstof-, argon- en andere gasinstallaties.

In een mum van tijd terugverdiend

Persluchtlekkage-onderzoeken zijn geen kosten maar een investering. En van alle investeringen die u doet heeft een lekkage-onderzoek zich vermoedelijk het snelst terugbetaald. Keer op keer bewijst de praktijk dat de gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 1 en 4 maanden. Oud-Hollandse nuchterheid wordt het best verwoord met het Engelse spreekwoord: 'a penny saved is a penny earned'.

Klik hier als u ook benieuwd bent hoeveel geld u per maand kunt besparen.